Tel. (0570) 59 01 56 Mob. (06) 21 82 73 16

Contact


Draaiomsweg 27A

7431 CW Diepenveen


(0570) 59 01 56

(06) 21 82 73 16

E info@egmondinuwtuin.nl


Tuinonderhoud tips

Wanneer moet de tuin bemest worden. Meer lezen...

Hoe krijg ik groene aanslag van mijn straatwerk. Meer lezen...

Wanneer moet ik mijn tuin of gazon sproeien ...... Meer lezen...

Juni

  • Vallen er bij het zomersnoeien flinke gaten in de mooi gevulde border? Pep deze dan wat op door er extra eenjarigen tussen te planten, zoals Cosmea, kattensnorren en siertabak.
  • Campanula’s hebben nogal eens de neiging om te vallen. Ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Jammer genoeg ziet dat er na de bloei niet zo mooi meer uit. Veel beter is het om eind juni de stengels flink terug te knippen.
  • Omdat lavendel een mediterrane struik is, houdt hij van een open, zonnige en goed gedraineerde plaats. Een ideale plant voor in potten. Die wateren immers goed af en u kunt ze op een zo gunstig mogelijke plaats zetten.
  • Het is handig om voor u op vakantie gaat een paar dingen te regelen: regel ruim van te voren een tuinoppas; zet planten in potten bij elkaar zodat de oppas niet de hele tuin door hoeft te sjouwen met de gieter; schrijf de verzorgingswensen op van planten die extra aandacht nodig hebben; maai een dag voor vertrek het gras; knip de uitgebloeide bloemen van bijvoorbeeld ridderspoor (Delphinium) en vrouwenmantel terug, de planten zullen weer uitlopen en enige tijd na uw vakantie een tweede keer bloeien.
  • De zomers worden steeds heter en droger, zodat planten voor water afhankelijk van ons worden. Denk eens aan de aanschaf van een regenton!
  • Snoei de bloeitakken van de klimhortensia na de bloei terug als ze te ver naar voren komen.
  • Knip bij Clematis montana na de bloei enkele stengels terug tot op een lagere scheut

Tuinactiviteit v/d maand

Augustus

Meer lezen...