Tel. (0570) 59 01 56 Mob. (06) 21 82 73 16

Contact


Draaiomsweg 27A

7431 CW Diepenveen


(0570) 59 01 56

(06) 21 82 73 16

E info@egmondinuwtuin.nl


Tuinonderhoud tips

Wanneer moet de tuin bemest worden. Meer lezen...

Hoe krijg ik groene aanslag van mijn straatwerk. Meer lezen...

Wanneer moet ik mijn tuin of gazon sproeien ...... Meer lezen...

Augustus

  • Geef hagen in augustus een laatste knipbeurt voor de winter. Als de onderkant breder is dan de bovenkant, profiteert de hele haag van het licht. En zo staat hij ook steviger bij slecht weer.
  • Tussen november en maart gaan planten in winterslaap. Deze pauze hebben ze nodig om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Krijgen ze die rust niet, dan raken ze uitgeput en zullen ze het volgende seizoen minder goed groeien en bloeien. Het is daarom ook niet meer nodig om na augustus mest te geven.
  • Maai als u op vakantie gaat het gras niet te kort. Lang gras houdt beter vocht vast. Zet de messen iets hoger als er een langere periode warm en droog weer wordt verwacht. Thuisblijvers hoeven bij dit weer minder vaak te maaien omdat het gras minder snel groeit.
  • Kort bij blauweregen nieuwe zijscheuten in tot op ongeveer 6 bladeren, om de bloei van volgend jaar te bevorderen.
  • Kort bij leiappel- en peer de jonge scheuten op de gesteltakken in tot op enkele bladeren dit bevordert het ontstaan van spoortjes met bloemknoppen.
  • Kort bij lei- en dakplatanen de jonge scheuten in tot op enkele bladeren.
  • De tijd van één van de mooiste nazomerbloeiers is aangebroken: de herfstanemoon. Ze hebben een gemiddelde bloeitijd van 3 weken. De herfstanemoon is een vaste plant die in de nazomer en herfst bloeien in zowel zon- als schaduwtuinen. Deze plant wortelt het beste als hij in het voorjaar is geplant.

Tuinactiviteit v/d maand

September

Meer lezen...